woensdag 11 juli 2012

1ste Perdiode, verslag 2


Allerliefste thuisblijvers,

Ouders, familie en vrienden van onze eerste-periode-gangers,

Eerst en vooral onze excuses dat het zo lang geduurd heeft om de blog te updaten. Niet dat we bang zijn om te vertellen wat er hier allemaal gebeurd is en nog zal komen, maar vooral omdat we te druk bezig waren met het spelen van de klassiekers zoals Stalingrad vandaag of het zwangerschapsspel een paar dagen terug. Ja, we geven het toe, de laatste tijd hebben we een beetje moeten improviseren vanwege de Amelandse stortregens, maar eigenlijk hebben we al een paar heel mooie dagen gehad.

Na een sterke start de eerste twee dagen, hebben we volop genoten van de zon. Eindelijk is Marlèneke ontmaskerd, en het bleek een nieuwe leider te zijn. Pieter is ons komen versterken vanuit het verre België. (dat bestaat toch nog hopen we?) Helaas kregen we na het dorpsspel de eerste regen te verwerken, en hebben we ons zwemnamiddagje aan de Vleyen (het lokale Zilvermeer) moeten aflassen. Maar geen paniek, we zijn dan maar een paar dagen later de regenbuien ontlopen door in het zwembad van Klein Vaarwater te gaan zwemmen. Verwarmd, binnen, droog (naast het bad) en vooral: het heeft de allerkleinste glijbaan van Europa! Toch kunnen er zeker zeven tieners tegelijkertijd op…

Tijdens de zonnige momenten hebben we ook aan strandsport gedaan, duinspringen, een stevige dagtocht door de duinen en over het pijnlijke schelpenstrand gemaakt. Iedereen heeft dus een mooie eerste laag bruin gekregen.

Helaas is het dus de laatste dagen iets minder qua weer. Maar geen nood, dan halen we de macramé boven. Tientallen vriendschapsbandjes zijn geknoopt, de meest zotte technieken zijn uitgewisseld en de bak met touw is leeg. Voor de echte durvers stond er ook een paratocht of stormvoetbal op het programma. De droogkast heeft overuren gemaakt, zoveel is zeker!

Gelukkig bleef het tijdens ons nachtelijk avontuur in het bos (quartettenspel) droog, maar de straffe wind, de kreunende bomen en de gierende kruinen maken het af en toe toch een beetje angstig. Zelfs de leiding voelde zich niet helemaal veilig in het bos. Gelukkig hebben we enkel en alleen stoere boys en straffe grieten bij.
Dat bleek ook tijdens ons jaarlijks casino. De heren kochten voor hun date de Arabische markt van de keukenploeg helemaal leeg en sloegen kilo’s fruitsatés, zuurtjes en roze spekken naar binnen, waarna er hele kannen grenadine achter gingen. Lekker vol met suiker in je bed, dolle pret voor de leiding! Maar weer een geslaagde avond! Indien uw zoon/dochter thuiskomt met een zak vol snoep, dan weet u vanwaar het komt!

Naast Arabische markten openhouden, is onze keukenploeg helemaal thuis in hun domein. Strak op de klok serveren ze tientallen liters verse soep, kilo’s aardappelen en pasta, en de allerbeste desserten boven de evenaar. Gisteren is Benny Bax van de Smaakpolitie geweest, ze hebben hem in pure extase moeten afvoeren per helikopter. Zo’n lekkere dingen had hij nog nooit gegeten, zo riep hij. Zelfs Sergio Herman vond het “topherechtjes”.

Er wordt stevig gefret, dat kunnen we wel zeggen. Elke avond komt de overschot (als die er is) van het middageten op tafel, en elke dag is het op. Andere extra’s ’s avonds zoals chili con carne of havermout ’s morgens zijn gigantisch populair. Ze doen hun best, onze koks!

Vandaag hebben we onder andere een petit-beurre-koekjes-taart gemaakt in de vorm van een piramide, compleet met speculaaszand. Het recept kan u krijgen bij de betere bakker of in de geschiedenis van de kampen op de Wadden. Een klassieker, maar het ging er goed in…

Daarna hebben we Stalingrad gespeeld. Met mouche buizen en liters verfwater gingen de twee kampen ten oorlog voor de vlag. Het strand lag er prachtig bij in het begin, maar werd daarna door onze tieners compleet verwoest. Het geschreeuw konden ze tot in het noorden van Engeland horen, hebben we later kunnen vernemen.

Daarnet nog So You Think You Can Dance, Ameland edition, gehad. Door een professionele jury werden de dansers streng maar rechtvaardig beoordeeld. Als winnaars kwamen de moderne dansers uit de bus. De hiphoppers (swagger!), de metal (wild!) en de jumpers (boenkeboenk) kwamen op een eervolle tweede plaats terecht.

Vandaag liggen ze er vroeg in. Het wordt voor ons elke dag moeilijker om onze ogen open te doen ’s morgens, maar voor onze allerliefste tieners ook. We hopen dat ze vannacht wat extra krachten op doen om de laatste twee (en een halve) dag(en) vol te maken, want er staat nog heel wat op het programma.

Voor we vertrekken gaan we zeker onze best doen nog een laatste bericht te posten.

Vele groeten van de leiding, de keukenploeg en 46 levendige tieners!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten