donderdag 12 juli 2012

1ste periode, verslag 3

Allerliefste thuisblijvers,

Ouders, familie en vrienden van onze eerste-periode-gangers,

Om te beginnen: proficiat aan allen die dit lezen en ook proficiat aan allen die dit niet lezen!

Gisterenavond zijn de jongens en de meisjes apart op stap gegaan. De jongens hielden een echte ‘mannen-avond’ met een kampvuur en drankspelletjes. En je moest eens weten hoeveel water zij kunnen drinken. Voor alcohol zijn ze uiteraard nog te jong. De meisjes hielden een echte girls-night. Dit met gezichtsmaskers en een ‘vrouwenfilm’.

Vandaag zijn we aan onze laatste dag begonnen... We zijn allemaal opgestaan met goede sfeer om er vandaag een onvergetelijke dag van te maken. Natuurlijk hoorde daar een spaghetti wedstrijd bij. Dit houdt in: je bord zo proper mogelijk aflikken. Zulke zaken mogen toch niet ontbreken op kamp!? Nils heeft deze gewonnen en verdiende zo een lolly. Proficiat Nils!

In de voormiddag ging een groep triatlon‘en. Ze trokken met run-bike-run naar het strand en daar om het eerst de zee in. Deze wedstrijd werd dan op z’n buurt gewonnen door Fedor. Proficiat!  Maar iedereen is in het koude water geweest. Een hele prestatie als je weet dat het hier slecht weer was. Anderen beklommen de vuurtoren en nog anderen deden een foto-shoot. In de namiddag vond er een "Eén tegen allen" plaats. Al de opdrachten werden op tijd vervuld. Dit verdient uiteraard een feestje! Als jullie kinderen er morgen niet even fris uit zien als toen ze vertrokken, heeft dit waarschijnlijk te maken met de hoge feestmodus van deze avond.

Voor de ouders die het nog niet weten…. Het thema is Samson en Gert. Vanavond gaan Samson en Bobientje trouwen. Maar SSsshhht…. Dit weten jullie kinderen nog niet! Hierrond zal de bonte avond draaien. Hopelijk hebben jullie kinderen weer fantastische actjes voorbereid zoals elk jaar.

Morgen trekken we met spijt in het hart terug naar het triestige Belgiëland. Ook zullen we dan met heel veel moeite jullie kinderen terug loslaten. We (de leiding) zullen de  komende dagen heel eenzaam voelen. Zo plots ineens met 45 kinderen minder in ons gezelschap... Toch een groot verschil vinden wij dan zo.

Maar goed… De kinderen worden verzameld voor het eten. We moeten dus stoppen met schrijven. Als leiding moet je toch het goede voorbeeld geven. Te laat komen voor het eten is dus geen optie.

Afspraak morgen avond in Boechout. Hopelijk kunnen we jullie verassen met onze fantastische kampdans!

Tot dan!

Groetjes,

Floor, Laura, Morien/Dino, Bart, Tim, Jannes, Pieter & Mathias
Tim, Tom, Liesbeth & Thaïs


Geen opmerkingen:

Een reactie posten