donderdag 7 juli 2011

Een berichtje van de koks

Hoi piepeloi,

als koks van de eerste periode dachten we dat het misschien leuk was om ook een klein berichtje op de blog te zetten vanuit ons perspectief!

Om te beginnen het volgende: dat tienerjongens en -meisjes niet meer de meest levendige en uitbundige kinderen zijn 's morgens vroeg, dat weten we allemaal, maar dat dat ertoe zou leiden dat ze met 36 personen 's morgens samen soms slechts 3 broden zouden eten, dat hadden we niet verwacht!! Kok Tim maakt dit lage gemiddelde dan meestal wel meteen weer goed door zelf een half brood te verorberen, maar toch! We moeten er wel meteen bij zeggen dat deze kleine hoeveelheden 's middags en 's avonds ruimschoots gecompenseerd worden... een kleine toelichting over wat jullie kleintjes zoal binnenspelen:

- 200 gehaktballetjes en 11 bokalen met kriekjes
- dagelijks 12 liter soep
- 10 kg puree patatjes, 5 kg wortelen, 210 fish sticks en 8 appel strudels met ijs
- 7 kg pitavlees en 120 pitabroodjes als extra snack bij de broodmaaltijd
- dagelijks 10 liter heerlijk fris citroensap
- ongeveer 100 chipolata worsten bij de middagmaaltijd en nog eens 50 als snackje voor het slapen gaan (echt waar, een foute bestelling van ons, maar ze is op!)
- quasi 2 potten choco per dag
- enz...

En dan mogen we niet vergeten dat ze maar met 29 'kindjes' zijn he. Maar goed, ons hoor je niet klagen, dat ze zo maar voortdoen!!!

Voor de rest zien wij hier, jullie geloven het nooit, de hele dag door goedgeluimde, lachende, spelende tieners genieten van een prachtig eiland, toffe leiding en zomers weer. Wat moet je nog meer hebben!! Jullie horen het, wij genieten ook!

Vele groetjes,

Tim, Liesbeth, Thais en Kevin

1 opmerking:

  1. Marie-anne Le Clef10 juli 2011 om 09:54

    Op alle kaartjes die onze Emiel de voorbije jaren verstuurde schreef hij altijd dat het eten zo lekker was. Dat zal nu niet anders zijn. De kookploegen van Jawadden! En de vroegere Terschelling vzw zijn gewoon super en de beste!!! Knap!

    BeantwoordenVerwijderen